OM OSS

Kastor Boat Trips har levererat upplevelser i Göteborgs skärgård sedan 2004. Du hittar oss i Hönö Klåva hamn endast en timme från Landvetter aiport och city. Hönö har varit bebott sedan bronsåldern och vi brinner för att ge våra besökare ett stänk av Bohusläns historia.

Hjärtat i vår verksamhet är Kastor, en fiskebåt i ek, byggd 1960 i Kungsviken på den tid när Orust var centrum för shipbuilding worldwide. Jullen kom till Hönö 1990 efter ett hårt liv på Käringön. Sedan skeppare Lasse tog över och renoverade båten år 2000 har åtskilliga landkrabbor åkt med till Vinga fyr. Tack vare motorns låga bränsleförbrukning, en dryg liter i timmen, producerar vi minimalt med koldioxid.
I samarbete med hotell, restauranger, guider, fotografer och andra båttransportörer kan vi erbjuda event i skärgården för grupper
Kastor Boat Trips har levererat upplevelser i Göteborgs skärgård sedan 2004. Du hittar oss i Hönö Klåva hamn endast en timme från Landvetter aiport och city. Hönö har varit bebott sedan bronsåldern och vi brinner för att ge våra besökare ett stänk av Bohusläns historia. Hjärtat i vår verksamhet är Kastor, en fiskebåt i ek, byggd 1960 i Kungsviken på den tid när Orust var centrum för shipbuilding worldwide. Jullen kom till Hönö 1990 efter ett hårt liv på Käringön. Sedan skeppare Lasse tog över och renoverade båten år 2000 har åtskilliga landkrabbor åkt med till Vinga fyr. Tack vare motorns låga bränsleförbrukning, en dryg liter i timmen, producerar vi minimalt med koldioxid. I samarbete med hotell, restauranger, guider, fotografer och andra båttransportörer kan vi erbjuda event i skärgården för grupper <100 pax. Kontakta oss för ett förslag!
Day 4 of Göteborgsvarvet 2017
Välkommen till vackra Hönö på Sveriges västkust!

Precis som många andra orter på västkusten är Hönö ett mycket gammalt fiskeläge. Och än idag lämnar ett tiotal båtar hamnen varje söndag kväll. Hönö har öppet hela året. Hönö är 365.

Hönö är den största av 10 bebodda öar i Öckerö kommun i Göteborgs skärgård och har bro förbindelse med tre andra öar. Övriga sju öar i kommunen är förbundna med ytterligarte en färja och samtliga är väl värda ett besök.

Den naturliga centralorten är Hönö Klåva längst söderut. Bortsett från båtavgångar och vackra omgivningar erbjuder Klåva restauranger, shopping och ett fiskemuseum med guidade turer. Det perfekta målet för en daytrip eller weekend.

Om du bor i Göteborg city tar du dej enkelt till Hönö Klåva med buss eller egen bil. Vi har också hotell, vandrarhem och privat uthyrning på våra öar.

Du kommer att minnas ditt besök på våra öar. Och tänk på att även om vädret är allmindeligt i stan kan det vara just perfect i skärgårn!

Varmt välkommen!!

I samarbete med hotell, restauranger, guider, fotografer och andra båttransportörer kan vi erbjuda event i skärgården för grupper <100 pax.

Kontakta oss för ett förslag!

Skeppare Lasse är en Hönöbo med rötter i Grundsund där morfar var skeppare på gamla Kastor, en bankskuta med kinesiskt witt om bowen. Han talar obehindrat trenne språk och drar vid tillfälle en ruskig skepparhistoria.

Lasse Englund har examen Deck Officer class VII från Chalmers Lindholmen 2006. Alla passagerare är försäkrade i BAS, Bohusläns Allmänna Sjöförsäkring. Din säkerhet är vår PRIO ETT.

Den gamle och havet

Skeppare Lasse är en Hönöbo med rötter i Grundsund där morfar var skeppare på gamla Kastor, en bankskuta med kinesiskt witt om bowen. Han talar obehindrat trenne språk och drar vid tillfälle en ruskig skepparhistoria. Lasse Englund har examen Deck Officer class VII från Chalmers Lindholmen 2006. Alla passagerare är försäkrade i BAS, Bohusläns Allmänna Sjöförsäkring. Din säkerhet är vår PRIO ETT.